Čile remizovalo s Mexikom 3:3, Bolívia po 18 rokoch víťazne

16.06.2015 Celý región

Santiago/Valparaiso 16. júna (TASR) - Futbalisti domáceho Čile remizovali vo svojom druhom vystúpení na Copa America v Santiagu s Mexikom 3:3 a so štyrmi bodmi tak naďalej vedú tabuľku A-skupiny. Mexičanom patrí po druhej remíze tretia priečka za štvorbodovou Bolíviou, ktorá zdolala vo Valparaiso Ekvádor 3:2.

Na 44. ročníku majstrovstiev Južnej Ameriky boli v noci na utorok gólové hody. Divokou prestrelkou sa skončil duel v hlavnom meste Santiagu, kde Čiľania museli v prvom polčase dvakrát doťahovať náskok Mexičanov. V 55. minúte poslal usporiadateľskú krajinu prvýkrát do vedenia svojím druhým presným zásahom v zápase Arturo Vidal, keď skóroval z pokutového kopu. O 11 minút neskôr si však rovnako dvojgólový Matias Vuoso zabehol za domácu obranu a prehodil brankára Brava. Čiľania v záverečnej polhodine ešte dvakrát rozvlnili sieť, góly Jorgeho Valdiviu a Alexisa Sancheza ale rozhodcovia neuznali pre diskutabilné ofsajdy.

Vo Valparaiso viedla Bolívia po góloch Ronalda Raldesa, Martina Smedberga a Marcela Morenu z 11 m po prvom polčase nad Ekvádorom nečakane hladko 3:0, napokon sa ale ešte musela triasť o víťazstvo. V súboji dvoch vysokohorských andských krajín totiž Ekvádorčania v druhom dejstve znížili zásluhou Ennera Valenciu a Millera Bolaňosa a v závere tuho bojovali o bod. Brankár Romel Quinonez však podržal svoj tím, Bolívia tak zaznamenala prvý triumf na Copa America od roku 1997 a jednou nohou je vo štvrťfinále.

Vo Valparaiso viedla Bolívia po góloch Ronalda Raldesa, Martina Smedberga a Marcela Morenu z 11 m po prvom polčase nad Ekvádorom nečakane hladko 3:0, napokon sa ale ešte musela triasť o víťazstvo. V súboji dvoch vysokohorských andských krajín totiž Ekvádorčania v druhom dejstve znížili zásluhou Ennera Valenciu a Millera Bolaňosa a v závere tuho bojovali o bod. Brankár Romel Quinonez však podržal svoj tím. Bolívia tak zaznamenala prvý triumf na Copa America od roku 1997 a je jednou nohou vo štvrťfinále.

"Naším cieľom bolo konečne po dlhej dobe vyhrať na Copa America a to sa nám podarilo. Ešte sme sa síce nekvalifikovali do vyraďovacej fázy, no týmto víťazstvom sme urobili smerom k postupu významný krok. Sme veľmi šťastní," tešil sa hrdina Quinonez. Bolívia v záverečnom skupinovom dueli narazí v noci na sobotu na vedúce Čile, Mexiko zabojuje o prvé víťazstvo a postup proti zatiaľ poslednému Ekvádoru.

Copa America
A-skupina

/Valparaiso/
Ekvádor - Bolívia 2:3 (0:3)
Góly: 48. E. Valencia, 81. Bolaňos - 5. Raldes, 18. Smedberg, 43. Moreno (z 11 m)

/Santiago/
Čile - Mexiko 3:3 (2:2)
Góly: 22. a 54. (druhý z 11 m) Vidal, 42. Vargas - 20. a 65. Vuoso, 30. Jimenez

Tabuľka
1. Čile 2 1 1 0 5:3 4
2. Bolívia 2 1 1 0 3:2 4
3. Mexiko 2 0 2 0 3:3 2
4. Ekvádor 2 0 0 2 2:5 0
 

Vyberte región